Hällefors..

Publicerat: 2010-03-19 @ 08:55:28
Here we come! :) hihi..

Marie titta här :)

Publicerat: 2010-03-17 @ 09:11:14

Vi kommer ha en toppenhelg framför oss. Tog fram lite fakta! :)

Hällefors är en tätort och centralort i Hällefors kommun, Örebro län. I Hällefors finns Formens hus.

Hellefors Bryggeri, numera (sedan april 2008) ägt av Spendrups bryggeri, är beläget mellan Hällefors och Grythyttan. Stålkoncernen Ovako har anläggningar i Hällefors liksom Stora Enso som har en stor virkesterminal för omlastning av virke från lastbil till tåg. Strax norr om orten ligger badplatsen Sången.

Hällefors folkhögskola leder kurser i bland annat formgivning, smyckekonst, teater, scenografi och kultur.

Hällefors har givit namn åt hundrasen Hälleforshund.

Personer från Hällefors

Torgny Mogren

Ulrica Messing

Torbjörn Länk

Familjen Bratt

Och inte nog med detta.. Det bor 5000(!) personer i Hällefors Kommun!!

Detta är bilden man får fram på Hällefors om man googlar. Spännande :)


Tjolahopp!

Publicerat: 2010-03-17 @ 08:47:25
Jag skrev ett lååååååångt inlägg.. Men allting försvann.. Så nu orkar jag inte istället.. Blä.. Men lite kan ni få :)

-

Har varit sjuk i ungefär 1 vecka, 1 dag, 15h och 35 min... Nu är jag trött på detta.. Trött på detta satans virus som tagit över min kropp, min ork och mitt psyke.. Jag orkar inte mer.. TRÖTT!

-

Bara 3 dagar kvar på denna arbetsvecka.. Och eftersom jag är alldeles för pigg för att vara hemma och alldeles för trött för att jobba, så sitter jag ju bara här på halvtid denna veckan.. 4 timmar om dagen är förövrigt alldeles lagom.. Så skulle det vara även om man var frisk. Om man fick heltidslön då förstås ;)

På fredag bär det av till Hällefors och underbara Anna och Markus.. För er som inte vet vart det ligger någonstans så..... förstår jag! Det ligger mitt ute i ingenstans, mitt ute i de västmanlänska skogarna.. Någonstans.. Mellan Örebro och Karlstad närmare bestämt.

Vi får väl se vart vi hamnar efter att vi satt oss i bilen på fredag. Inte nog med att vi inte vet vägen. Vi har två barn med oss också. Maries kille Andreas och hennes lille prins på 10 år.

-

Dags att ta tag i denna arbetsdagen, innan den e slut igen.. Det går ju så fruktansvärt fort (när man har roligt).

Såhär har jag sett ut nu i en vecka :) Puss!

Äntligen Måndag..!

Publicerat: 2010-03-01 @ 12:59:05
Eller inte.. Tiden går alldeles för fort.. Rätt som det är så sitter man där på hemmet.. Alzheimers och Parkinson.. Å inte minns man ens vad man gjorde igår, samtidigt som man kämpar för att hålla tidningen still för att se om polaren har trillat av pinnen.. Nej så hemskt kanske det inte är.. :) Men inte så långt ifrån.. :) - Trodde våren var påväg nu när snön så smått började smälta bort.. Men Tji fick jag! Nu vräker det ner åter igen. Jag HATAR snö.. Usch!